Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Franciscanilor este una dintre cele mai vechi cladiri din oras, fiind construita intre 1716-1736.
Calugarii franciscani au sosit in oras in secolul XVI si au construit un adevarat complex, format din biserica si manastire, pe care le-au folosit pana in anul 1789, cand ambele au fost transferate Ordinului Piaristilor, care au deschis o scoala in manastire.
Biserica a fost folosita pana in anul 1911, cand a fost demolata. In 1909, manastirea a trecut la administratia locala, care a înfiintat aici un conservator. Azi, cladirea gazduieste Scoala Populara de Arta. In zidul manastirii se vede un obuz ratacit în timpul asediului orasului din 1849.
Manastirea Franciscanilor Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Franciscanilor Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7565,21.22684
Timisoara a fost si este cel mai puternic centru cultural din vestul Romaniei. Asezarea geografica favorabila, la confluenta intre Europa centrala si cea de est ii confera Timisoarei o larga deschider
Zona de agrement de la Padurea Verde si-a marit capacitatea. Sunt 4 bazine complet modernizate, din care 2 sunt termale, iar 1 pentru copii.
Adresa:
Aleea Avram Imbroane (denumire veche: Aleea cfr, C
Biserica Ortodoxa Sarba din Mehala a fost construita din caramida, intre anii 1786 - 1793. A fost un lacas de cult comun pentru credinciosii sarbi si romani pana in anul 1887, anul infiintarii parohie
Cazinoul Militar reprezinta una dintre cele mai importante constructii militare ale orasului Timisoara din secolul XVIII, fiind terminat in anul 1775.
In decursul anilor cladirea a suferit o serie de
Palatul Vechii Prefecturi, denumit si „Palatul Baroc”, reprezinta unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timisoarei.
Odata cu anul 1751, cand in Banat incepe separarea administrat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.