Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame a fost construita in 1894, in stil neoromanic. Altarul principal a fost realizat de sculptorul tirolez Ferdinand Stufflesser.
Biserica a deservit si deserveste si azi in principal, Ordinul Calugaritelor de Notre Dame, Sfintele Liturghii fiind celebrate in limba germana si in fiecare duminica si in limba bulgara.
In 1948 ordinul, care avea peste 400 de calugarite a fost desfiintat, iar proprietatile lor au fost confiscate. Majoritatea calugaritelor au plecat în strainatate.
In acele imobile functioneaza Colegiul Banatean, Liceul Sarbesc si Casa Studentilor. Dupa cei 50 de ani de comunism, in 1992 Ordinul de Notre-Dame din Timisoara a fost reinfiintat.
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Ordinului Calugaritelor de Notre Dame Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.74382,21.21253
Parcul Rozelor din Timisoara a fost realizat de Wilhelm Muhle, avand peste 300 de soiuri de trandafiri.
Muhle era proprietarul unei gradini horticole cu 17 solarii, iar trandafirii cultivati de el a
Monumentul Lupa Capitolina este situat in Piata Victoriei din centrul municipiului Timisoara si reprezinta un cadou facut Timisoarei de catre municipalitatea orasului Roma, ca simbol al latinitatii ca
In initial cladirea Liceului Carmen Sylva din Timisoara a fost sediul Scolii Maghiare Regale Superioare de Fete, intemeiate in anul 1884, cu doar 6 clase.
In 1916 numarul claselor se ridica la 8.
Biserica episcopala sarba Sf. Nicolae a fost construita in stil baroc intre anii 1745-1748, fosta biserica a comunitatii ortodoxe din Timisoara fiind distrusa in urma unui incendiu in anul 1728.
Intr
Biserica Ortodoxa Sarba din Mehala a fost construita din caramida, intre anii 1786 - 1793. A fost un lacas de cult comun pentru credinciosii sarbi si romani pana in anul 1887, anul infiintarii parohie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.