Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Ceasului Nicolae Simache este unicul cu acest profil de la noi din tara. A fost inaugurat in anul 1963, pe strada Nicolae Simache nr. 1, din Ploiesti. Initial, a functionat intr-o sala a Palatului Culturii din Ploiesti, la initiativa fostului director al Muzeului de Istorie, cu acelasi nume.
Expozitia muzeului cuprinde o colectie impresionanta de ceasuri faurite de mesteri ceasornicari vestiti din Europa sau donate de oameni de arta, ce au creat adevarate stiluri. Colectia adaposteste aproape 1000 de piese, doar o parte din ele fiind expuse, redand evolutia mijloacelor de masurare a timpului, de la cadranele solare la ceasurile arzatoare, cu apa sau cu nisip, de la ceasornicele mecanice la cele moderne. Cele mai vechi piese ale muzeului sunt pedulele de tip tabernacol si cele Renaissance, realizate in bronz aurit, gravate sau taiate, unele cu cadrane emailate. Ceasornicul cel mai vechi (1562) atesta imbinarea pasiunii pentru ceasornice cu astronomia, fiind prevazut cu cadrane astronomice.
Alte exponate deosebite sunt: un pendul construit in anul 1634, primul ceas de buzunar, oul de Nurnberg, orologii de turn, ceasul de mana construit in 1693 de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic al XIV-lea) si alte piese realizate de maestrii londonezi, austrieci sau elvetieni. De asemenea pot fi admirate ceasuri cu mecanisme speciale care canta "Marseilleza" sau "Desteapta-te, romane", valsurile lui Strauss si piese ce au apartinut unor personalitati, precum Constantin Brancoveanu, Al. I. Cuza, Mihai Kogalniceanu, Cezar Bolliac, I.L. Caragiale etc.)
Muzeul Ceasului Nicolae Simache este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Ceasului Nicolae Simache
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ploiesti
Coordonate GPS: 44.9360313,26.0270061
Teatrul a fost fondat în 1952 si a reusit in cei 50 de ani de existenta configurarea unui profil individual la nivel national, prin punerea in scena a peste o suta de titluri din dramaturgia romaneas
Adresa: Piata Victoriei nr.4, judetul Prahova
Telefon: 0244541574
Capacitate: 810
Sunet: Dolby Stereo
Ca urmare a eforturilor financiare deosebite efectuate de R.A.D.E.F. RomaniaFilm pentru modern
Adresa: Strada Toma Caragiu nr. 13, Ploiesti, 100042
Telefon: 0244-546431, 072-2660628
Fax: 0244-594807
www.teatruploiesti.ro
Secretariat@teatruploiesti.ro
Program:
Luni: 10.00 - 13.00
Marti: 10.00 -
Biserica Maica Precista a fost ridicata pe strada Armoniei nr. 3 din Ploiesti, sub hramul "Adormirea Maicii Domnului". Este cunoscuta, in special, pentru icoana Precistei cu trei maini, ce
Dupa numele complet, "Biserica Sfintii Trei Ierarhi", Biserica Sfantul Vasile se afla pe B-dul Republicii nr. 171 din Ploiesti.
A fost construita intr-o padure in care, pe vremuri, aveau lo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.