Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Universitatii Babes Bolyai este situat pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 4 din Cluj Napoca. Institutia culturala a fost inaugurata in anul 2001 si cuprinde colectii de peste 750 piese originale si facsimile (carnete de student, anuare, manuale universitare, documente, diplome, carti postale, fotografii, diferite aparate stiintifice, medalii etc.)
Exponatele muzeului reconstituie istoria si activitatea tuturor colegiilor, facultatilor si universitatilor care au existat in Cluj Napoca, inca din secolul al XVI-lea, de cand s-a infiintat Colegiul Iezuit, in anul 1581, pana in prezent.
Muzeul este structurat in 2 parti principale: expozitia permanenta si rezerva muzeului, accesibila doar specialistilor pentru cercetare si documentare.
In prezent, se afla in desfasurare amenajarea unei mini-biblioteci cu lucrari referitoare la istoria universitatilor romanesti.
Printre cele mai interesante colectii ale muzeului se numara si colectia de fotografii de epoca, ce surprinde in peste 500 de imagini momente din viata universitara, mai ales din perioada interbelica.
Expozitia permanenta a muzeului prezinta evolutia universitatii romanesti "Regele Ferdinand", precum si date despre crearea universitatii. O sectiune aparte o reprezinta zona consacrata marilor personalitati din universitatea clujeana, care de-a lungul timpului au avut contributii deosebite la dezvoltarea acetei institutii, dar si la progresul stiintei si culturii mondiale.
Muzeul Universitatii Babes Bolyai este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Universitatii Babes Bolyai
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7678185,23.5930958
Manastirea Franciscana din Cluj-Napoca reprezinta una din cele mai vechi cladiri din oras. Aceasta se afla langa Biserica Franciscana.
In anul 1556, o data cu venirea curentului reformat, calugarii
Cladirea Prefecturii din Cluj (initial Palatul secesionist al Camerei de comert si Industrie pana in 1940) a fost realizata in 1910, dupa planurile arhitectului Josef Huber. Arhitectura sa se caracter
Opera Nationala Romana din Cluj si-a deschis portile la 18 septembrie 1919, simultan cu Teatrul National si Conservatorul de Muzica. Pe 13 - 14 mai 1920 au fost puse pe scena 2 concerte simfonice cond
Biserica reformata din strada Farkas a fost realizata in stil gotic in perioada 1486-1516, cu ajutorul regelui Matei Corvin. In anul 1581 principele Bathory a oferit-o iezuitilor, inainte de aceasta
In Casa Matei din Cluj Napoca s-a nascut, la 23 februarie 1440, Matei Corvin, fiu al voievodului Transilvaniei Iancu de Hunedoara. Ulterior, Matei Corvin a devenit rege al Ungariei in perioada 1458-14
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.