Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Mihai Voda este un lacas de cult din municipiul Turda, judetul Cluj, infiintat in anul 2002 la initiativa lui Bartolomeu Anania.
Situata pe strada Aleea Obeliscului nr. 5, biserica a fost inaltata in stil bizantin, fiind o copie arhitecturala a vechii Manastiri Mihai Voda din Bucuresti, ctitoria lui Mihai Viteazul.
Asezamantul monahal salasluieste langa obeliscul ce marcheaza locul asasinarii marelui voievod Mihai Viteazul, in tabara de lupta ce se ducea pe acele meleaguri in august 1601.
In prezent, manastirii i-au fost adaugate un corp de chilii si o staretie, devenind un loc de pelerinaj pentru credinciosi din toata tara, care vin in Turda sa descopere meleagurile pe care a fost asasinat marele domnitor care a infaptuit unirea din anul 1600.
Mihai Viteazul a fost ucis de generalul Gheorghe Basta, iar capul sau a fost luat de unul dintre capitanii domnitorului si inmormantat de Radu Buzescu la Manastirea Dealu, langa Targoviste.
Manastirea Mihai Voda din Turda este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Turda
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.5618362,23.7935257
Lacul Csiky Turda face parte din complexul de lacuri Baile Sarate de la Turda, judetul Cluj, fiind unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, create de om.
Lacul Csiky este de o frumusete des
Mormantul lui Mihai Viteazul este situat la 3 km de Turda, pe strada Bogata, judetul Cluj. Aici a fost ingropat trupul marelui domnitor, capul lui fiind dus la Manastirea Dealu de langa Targoviste, fo
Biserica de lemn din Harcana nu se afla pe noua lista a monumentelor istorice. Lacasul de cult este situat in catunul cu acelasi nume, socotit drept cartier al municipiului Turda, judetul Cluj (astazi
Dupa invaziile raufacatorilor, bisericile obisnuiau sa isi imprejmuiasca zidurile cu fortidicatii pentru a se apara de atacuri viitoare. Invazia tatara din anul 1241 a determinat construirea unei fort
Se poate spune ca Turda nu ar fi existat pe harta daca nu ar fi fost binecuvantata cu Lacul Roman, amenajarea acestuia fiind punctul de pornire a dezvoltarii intregii regiuni.
Amplasat intr-un peisa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.