Apasati pe imagini pentru vizualizare
Poiana Stanii face parte din ceea ce se numea Domeniul Regal, adica teritorii detinute de statul roman, date in administrarea Casei Regale. Casa Regala a Romaniei se autofinanta, fara a greva bugetul tarii cu propriile cheltuieli, prin exploatarea echilibrata a acestor domenii, principiu care se aplica si astazi atunci cand este vorba despre monarhiile europene.
In Poiana Stanii Regale existau grajduri, locuintele angajatilor, o cabana mica in stil austriac si o bisericuta maramuresana din lemn adusa de Carol II, stramutata la Techirghiol (unde se afla si astazi). Zona era destinatia favorita a plimbarilor membrilor Casei Regale, pe jos sau calare.
Poiana Stanii reprezenta un loc retras de odihna, liniste si meditatie, dar functiona si pentru protocol, caz in care distinsii invitati luau contact direct, in cadrul unor serbari campenesti romanesti, cu traditiile, obiceiurile, oamenii locului, dar şi cu mancarurile specifice (asa cum s-a întamplat de pilda la aniversarea din anul 1933, a 50 de ani de la ridicarea Castelului Peles).
Poiana Stanii Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Poiana Stanii Sinaia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sinaia
Coordonate GPS: 45.369062,25.521455
Manastirea Sinaia este unul dintre cele mai importante edificii de pe Valea Prahovei, fiind prima constructie din aria actualei statiuni, fiind ctitorita la sfarsitul secolului al XVII-lea.
Manastir
Muzeul de trenulete Sinaia se afla in imediata apropiere a garii din Sinaia. Aceasta „colectie de micromodele feroviare active cu caracter permanent” a fost pusa la dispozitia publicului incepand
Mormantul taranului patriot Badea Cartan se afla in cadrul cimitirului Sinaia. Badea Cartan, de meserie pastor, a militat continuu pentru unitatea tuturor romanilor. El a trecut ilegal in Transilvania
Cimitirul Eroilor din Sinaia a fost amenajat in memoria ostasilor cazuti in aceste locuri in luptele din Primul Razboi Mondial, cu precadere in vara anului 1916.
In cadrul cimitirului sunt inmormant
Casa, care este in prezent sectie a Spitalului de Copii din localitatea Sinaia, se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romanie
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.