Apasati pe imagini pentru vizualizare
Catedrala Mitropolitana domina strada Mitropoliei din Sibiu. A fost construita pe locul unei biserici grecesti din anul 1778 ce servea drept catedrala episcopala.
Construita intre anii 1902-1906, catedrala prezinta caracteristicile unei bazilici bizantine, fiind o copie fidela a Catedralei Sfanta Sofia din Constantinopol, ctitorie a imparatului Iustinian.
Ideea construirii unei catedrale in Sibiu ii apartine marelui mitropolit Andrei Saguna, obtinand fonduri pentru ridicarea acesteia. Catedrala a fost ridicata sub hramul "Sfanta treime", dar la porunca celui de-la treilea mitropolit. Sfintirea acesteia a avut loc in data de 13 mai 1906.
Pana la construirea catedralei existau doar doua biserici ortodoxe in Sibiu.
Din vechea biserica greceasca s-au pastrat patru icoane imparatesti pictate pe lemn, cu rame din argint si impodobite cu pietre pretioase.
Actuala biserica a fost pictata de catre trei pictori. Primul a pictat cupola si icoanele de pe iconostas, al doilea a pictat altarul si absidele laterale, iar al treilea a finalizat lucrarile celor doi.
In exterior catedrala este impodobita cu caramida colorata. Arcada de deasupra intrarii principale este impodobita cu cinci mozaicuri realizate in Munchen. Sub cupola, prins in lanturi masive, se gaseste un candelabrul aurit, cu 76 de becuri, executat de o firma din Viena. Crucile de pe turnuri au inaltimea de 1,5 m si au fost aurite in Viena. Ca si in cazul Bisericii Sf. Sofia, elementul central este reprezentat de cupola inconjurata de patru turnuri mici.
Impunatoarea catedrala a reprezentat o atractie turistica cautata de catre toti vizitatorii Sibiului datorita similaritatii cu Biserica din Constantinopol dar si a frumoaselor slujbe religioase care se realizeaza aici.
Catedrala Mitropolitana Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7949486,24.1481571
Turnul Dulgherilor este o cladire construita in secolul al XV-lea, pe strada Cetatii, avand rol de aparare.
A fost restaurat in 1967 si 2007. Un zid de legatura intre acest turn si Turnul Olarilor es
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola, dotat cu cat
Adresa: Aeroportul Int. Sibiu, Sos. Alba Iulia nr. 73 - Aeroport noul terminal
Telefon: 0269 253 999
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.
Situat la limita sud-vestica a judetului Sibiu, Parcul Natural Cindrel acopera, cu suprafata sa de 9043 ha, cele mai spectaculoase forme de relief din arealele a doi masivi muntosi, Cindrel si Lontru
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.