Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Franciscana din Sumuleu Ciuc a fost construita de catre Iancu de Hunedoara in 1443. A fost demolata in 1802 si reconstruita intre 1804-1835 in stil neoclasic, dar cu evidente influente baroce.
Biserica poarta hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel, este realizata in stil baroc si dispune de una dintre cele mai mare instalatii de orga din Romania.
Alaturi de acesta se regaseste un altar baroc si o statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul. De asemenea aici se pastreaza carti rare, obiecte de cult, incunabule.
Manastirea franciscana de la Sumuleu Ciuc este locul unde se aduna anual de Rusalii sute de mii de credinciosi romano-catolici pentru a lua parte la ceremoniile religioase prilejuite de aceasta sarbatoare.
Manastirea franciscana Sumuleu Ciuc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea franciscana Sumuleu Ciuc
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Miercurea Ciuc
Coordonate GPS: 46.376188,25.818901
In jurul anului 1780 a fost construita prima scoala de piatra, care de-a lungul anilor a primit corpuri si cladiri noi. In 1848 a aparut pentru prima data ideea angajarii profesorilor laici, iar in 18
Cladirea regimentului granicerilor secui a fost construita in anul 1786.
Aici a fost instalat comandamentul armatei imperiale, General Kommando, iar mai apoi sediul conducerii judetului, imediat dup
Biserica Milenara sau Biserica "Millenium" a fost construita in vecinatatea bisericii Sfanta Cruce din Miercurea Ciuc, in anul 2003, pe baza proiectului elaborat de catre arhitectul Makovecz Imre.
De
Complexul baroc Şomuleu este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj catolic din centrul şi estul Europei, dar şi un important monument istoric din Transilvania.
Zeci de mii de credin
Mlastina cu Borviz reprezinta o arie naturala protejata, cu suprafata totala de 12 ha situata pe teritoriul administrativ al comunei Sancraieni, la 7 km de municipiul Miercurea Ciuc.
Este o mlastina
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.