Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Independentei din Iasi a fost dezvelita in anul 1980, fiind realizata de catre artista Gabriela Manole - Adoc, impreuna cu sotul ei, sculptorul Gheorghe Adoc. Cei doi au castigat premiul intai la un concurs organizat la Casa Scanteii din Bucuresti in anul 1975, faimoasa statuie fiind profund apreciata.
Monumentul cinsteste implinirea a 100 de ani de la proclamera Independentei Romaniei. Inaltimea sa este de 17 m, iar soclul este realizat din 6 altoreliefuri: Chemarea poporului la arme, Cucerirea redutei Plevna, Capitularea armatei turcesti, Proclamarea Independentei, Trecerea Dunarii si Marea biruinta a drapelelor romanesti. In partea frontala a soclului sta inscriptia: "Independenta e suma vietii noastre istorice. M. Eminescu".
Statuia Independentei din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Independentei din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1684265,27.5805206
Cladirea Muzeului Mihai Eminescu din Iasi a fost conceput de catre arhitectul Virgil Onofrei si adaposteste un adevarat templu eminescian, ce a fost deschis cu prilejul centenarului mortii poetului, i
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este un monument realizat din bronz in anul 1929 de catre sculptorul Ion Schmidt Faur.
Edificiul a fost dedicat "Luceafarului poeziei romanesti" si este amplasat i
Biserica de lemn din Carlig (comuna Popricani) se afla la o distanta de 3 km de municipiul Iasi si a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea.
In curtea lacasului de cult se afla cimitirul l
Actualul sediu al primariei, fostul Palat Roznovanu, este situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. Cladirea impresionanta prin somptuozitate si fastul int
La data de 21 septembrie 1868 s-a semnat actul de concesiune pentru construirea si exploatarea caii ferate de la Suceava la Roman, cu ramificatie la Iasi si Botosani.
Vechea gara din Iasi, denumita s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.