Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii este situat pe strada Popa Sapca nr.8, localitatea Craiova. Cladirea a fost inaugurata in 1923 sub denumirea de "Muzeul de Istorie Naturala al Craiovei", devenind sectie a Muzeului Regional al Olteniei in anul 1928.
Sectia de Stiintele Naturii a functionat initial in cladirea Prefecturii. Intre anii 1934 - 1948 s-a mutat in actualul sediu al Sectiei de Etnografie, iar intre anii 1949 - 1975 a functionat in prezentul sediu al Sectiei de Arheologie - Istorie.
Intre anii 1975 - 1986, din lipsa de spatiu, activitatea expozitionala a incetat, fiind reluata in 1986, la parterul cladirii care adaposteste si azi exponatele in numar de 113.369.
Principalele colectii sunt cele de: Mineralogie, Paleontologie, Botanica, Malacologie, Entomologie, Ichtyologie, Batracologie, Herpetologie, Ornitologie, Oologie, Mammalogie, Trofee.
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.3187447,23.7934322
Teatrul National Craiova ocupa un loc special in istoria teatrului romanesc. Fondat in 1850, a continuat sa functioneze in ciuda tuturor convulsiilor care au caracterizat istoria natiunii noastre.
In
Helin surprinde publicul craiovean prin punerea la dispozitie a unei piscine acoperite ultramoderne, cu un ambient occidental de lux, care ofera posibilitatea organizarii de petreceri private, cure de
Biserica Sfanta Treime din Craiova se afla pe strada Ioan Maiorescu nr.9, judetul Dolj si a fost ridicata de Dumitrana Stirbei intre anii 1765 - 1768, in stil brancovenesc.
Pictura bisericii este im
Gradina Botanica Alexandru Buia, judetul Dolj functioneaza in doua locatii, in Craiova si in localitatea Ranca.
Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952 la initiativa profesorului
Biserica Toti Sfintii (Hagi Enusi) se afla pe strada Matei Millo nr. 15, in localitatea Craiova, judetul Dolj si a fost construita pe temelia vechii manastiri Toti Sfintii, intre anii 1792-1800, in ti
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.