Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Baniei se afla in Craiova si este un monument de arhitectura medievala si cea mai veche constructie civila din oras.
A fost construita de catre boierii Craiovesti in secolul al XV-lea si reconstruita in anul 1699 de catre Constantin Brancoveanu.
De-a lungul anilor a trecut prin multe incercari fiind incendiata de multe ori, transformata si modificata arhitectural.
Casa Baniei a fost sediul administratiei austriece, a fost cedata de domnitorul Grigore Ghica Episcopiei Ramnicului, a fost sediu pentru Tribunalul Craiovei, Liceul Fratii Buzesti, Seminarul local, Arhivele Statului.
In anul 1933, in incinta cladirii a functionat Muzeul Olteniei apoi a trecut in folosinta Mitropoliei Olteniei.
Din anul 1966 functioneaza aici Sectia de Etnografie a Muzeului Olteniei cu expozitii permanente si temporare de valori documentar-etnografice, de arta traditionala si contemporana din patrimoniul propriu sau apartinand altor institutii, sesiuni de comunicari, simpozioane, lansari de carte, proiectii de filme etnografice.
Sursa
Casa Baniei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Baniei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.3158989,23.7916622
Teatrul National Craiova ocupa un loc special in istoria teatrului romanesc. Fondat in 1850, a continuat sa functioneze in ciuda tuturor convulsiilor care au caracterizat istoria natiunii noastre.
In
Muzeul de Istoria Medicinei si Farmaciei Victor Gomoiu se afla pe Calea Unirii nr.104, localitatea Craiova, judetul Dolj dateaza din anul 1892 si este declarata monument istoric.
Muzeul adaposteste e
Parcul Nicolae Romanescu se afla in Craiova, judetul Dolf si este cel mai mare si mai cunoscut parc al orasului si al treilea cel mai mare parc natural din Europa.
Parcul a fost construit la initiati
Anul 1949 reprezinta anul nasterii Teatrului de papusi din Craiova, actualmente Teatrul pentru copii si tineret Colibri. Prima etapa a existentei artistice si materiale a institutiei se dezvoltă in c
Biserica Sfantul Ioan Hera a fost ridicata in timpul domniei lui Constantin Ipsilanti, in anul 1804, de catre Hera Stenescu, starostele breslei de cojocari craioveni.
Biserica este construita din ca
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.