Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Central din Cluj Napoca este situat pe malul raului Somesul Mic si reprezinta unul dintre principalele spatii verzi ale orasului. A fost declarat monument istoric in anul 2010.
Parcul are o vechime de peste 180 de ani, fiind deschis publicului in 1830, dupa terminarea lucrarilor de amenajare. Incepand cu 1860 Comisia Parc, sub conducerea contelui Imre Miko, a preluat administrarea sa.
In 1865 a fost infiintata Asociatia Parcului (Setater-Egylet), care a sapat lacul si a construit pavilionul de muzica.
Asociatia de Patinaj a inchiriat lacul in 1871, iar intre anii 1896-1897 s-au construit pavilionul de patinaj si chioscul cu frumoasa fantana, proiectate de Lajos Pakey. Pavilionul de patinaj este amplasat pe insula lacului.
Parcul Central Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Central Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.76973,23.578
Bazinul este situat in Cluj Napoca, in cadrul complexului de natatie Politehnica. Acesta a fost modernizat si este folosit pentru agrement si pentru cursuri de inot pentru incepatori.
Adresa:
Cluj Na
Gradina Miko a fost donata orasului Cluj de catre Imre Miko, fost guvernator al Transilvaniei, in scopul amenajarii unui parc public. In prezent acest domeniu gazduieste cladirea Facultatii de Geograf
Piata Unirii din Cluj, mai demult Piata Regele Matia, (in maghiara Mátyas Király tér), este punctul zero al municipiului Cluj-Napoca.
Actuala Piata a Unirii a constituit miezul orasului medieval C
Biserica si Manastirea Franciscana din Cluj-Napoca se afla in actuala Piata Muzeului nr. 2 (fosta Piata Mica, Piata Carolina, Piata Dimitrov), fiind unul din edificiile clujene cele mai vechi si semni
Construit intre 1774 si 1785 pe laturile unei curti rectangulare de catre contele Gheorghe (György) Banffy, este considerat a fi cea mai reprezentativa cladire in stilul baroc din Transilvania. Front
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.