In organizarea si structura sa actuala, Muzeul Militar National este una dintre cele mai mari institutii de profil din Romania. El are o suprafata expozitionala de 22 150 m2 , fiind si din acest punct de vedere in topul muzeelor romanesti. Suprafata expozitionala este formata din patru caladiri cu un total de noua etaje si un parc exterior de tehnica militara unde sunt expuse piese de artilerie, blindate, si autovehicule.
Patrimoniul Muzeului este compus din 1 280 000 de repere organizate in 49 de colectii astfel:
Expozitia istorica permanenta in care, in cadrul sectiilor de istorie veche, medie, moderna si contemporana, este prezentata istoria militara a poporului roman, din cele mai vechi timpuri si pana in prezent. Aceasta expozitie este adapostita in pavilionul A, pavilionul central.
Expozitiile permanente ale principalelor colectii (armament medieval, modern si contemporan, uniforme romanesti si accesorii) sunt prezentate in salile Pavilionului B; cea de aviatie este gazduita de Pavilionul C1; cea de atelaje, harnasamente si accesorii de calarie, in Pavilionul F iar cea de artilerie (incepand din sec. al XVIII-lea si pana in anii `90 din secolul al- XX-lea), blindate si autovehicule se gaseste expusa in Parcul Muzeului.
Expozitii temporare ce incearca sa acopere sfera dezvoltarii si evolutiei diferitelor categorii de arme, de prezentare a unor colectii sau prilejuite de diverse evenimente istorice.
Muzeul Militar National din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Bucuresti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 44.441808,26.076411
Strandul Giulesti are un bazin mic, cu o capacitate de aproximativ 100 persoane. Ofera sezlonguri.
Este dotat cu instalatie de circulare-recirculare a apei, deci relativ adus la standarde occidentale.
"Biserica Coltea este unul dintre exemplele cele mai frumoase de arhitectura munteneasca de la sfarsitul secolului al XVII-lea." (Grigore Ionescu, "Capitala pentru Romania", Ed. Albatros, 2007)
Pe B-
Catedrala Sfantul Iosif este cea mai cunoscuta biserica romano-catolica din Bucuresti, fiind in acelasi timp un monument istoric si de arhitectura. Edificiul fost construit intre anii 1873-1884 dupa p
Adresa: str. C.F. Robescu, nr.18 A, sector 3
Acces: B-dul Unirii - str. C.F. Robescu
Ctitor: Domnita Ancuta, fiica dominitorului Brancoveanu
Hram: 11.11 - Sfantul mare Mucenic Mica
Moaste sfinte: Mo
Muzeul Municipal Bucuresti are profilul axat pe arheologie medievala, arheologie preistorica, arta plastica romaneasca, istorie si a fost infiintat in anul 1921.
In anul 1956 muzeul este atribuit Pal
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.