Apasati pe imagini pentru vizualizare
Fantana Miorita din Bucuresti este situata in fata Muzeului de Arta Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici. Ea constituie un incantator pandant al cladirii in fata careia se afla. A fost construita in anul 1936 din granit de Dobrogea, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu.
Fantana este alcatuita dintr-un bazin elipsoidal (50 m pe diametrul mare si 30 m pe diametrul mic) de-a lungul caruia se inalta doua ziduri paralele cu o panta ondulata intre ele, panta prevazuta cu numeroase orificii pentru jeturile de apa.
Zidurile sunt decorate cu mozaicuri (realizate de sculptorita Milita Petrascu) care infatiseaza in alb si negru – doua momente din celebra balada populara „Miorita”. Alaturi de Milita Petrascu, la mozaicul fantanii a lucrat si artistul plastic Niculescu Mogos Gheorghe.
Fantana Miorita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Fantana Miorita
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.48416,26.075587
Palatul CEC sau Palatul Casei de Depuneri, Consemnatiuni si Economii este un monument de arhitectura situat in Bucuresti, pe Calea Victoriei.
Lucrarile de constructie ale cladirii au fost demarate la
Crucea Secolului reprezinta un monument aflat in Piata Charles de Gaulle din Capitala.A fost comandat in 1991 de catre Andrei Plesu (pe atunci ministru al Culturii) artistului Paul Neagu si inaugurat
Padurea Baneasa - este situata in partea de nord a Bucurestiului.
Reprezinta destinatia frecventa de weekend a bucurestenilor, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de impreju
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Biserica Batistei se afla in centrul orasului Bucuresti, de-a lungul actualei strazi J. L. Calderon.
Edificiul monahal a suferit importante modificari in anii 1860 si 1883, cand atat fatada a fost re
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.