Apasati pe imagini pentru vizualizare
Fantana Lahovari (Fantana George Em. Lahovary) se afla in Piata Natiunile Unite din Bucuresti, fiind realizata de sculptorul Carol Storck.
Monumentul a fost ridicat de catre sotia lui, principesa Zoe Lahovary (ulterior Sutzu), in memoria acestuia. Situat initial in fosta Piata a Operetei (aproape de locul duelului), monumentul a fost mutat de comunisti si ulterior reamplasat langa Biserica Sf. Spiridon Vechi, aproape de locatia originara.
George Emil Lahovary (1854-1897) a fost jurnalist, director al Ziarului L’ Independence roumaine. A activat în diplomatie pana in 1885 fiind deputat cenzor la Banca Naţionala. A ramas in memoria bucuresenilor prin faimosul duel cu Nicolae Filipescu, in care si-a pierdut viata.
Fantana George Em. Lahovary este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Fantana George Em. Lahovary
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.42903,26.096671
Sala Palatului din Bucuresti reprezinta un edificiu situat in centrul capitalei, in spatele Muzeului National de Arta al Romaniei (fostul Palat Regal). A fost construita intre 1959 si 1960, in timpul
Biserica Sf. Nicolae - Dintr-o zi este o biserica situata in centrul Bucurestiului, reprezentativa pentru arhitectura brancoveneasca.
In 1909 biserica a fost reparata, iar in 1915 si 1958 s-a restau
Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut si ca Parcul Titan sau Parcul IOR) este unul dintre cele mai mari parcuri din București, avand o suprafata de aproximativ 85 ha. Este situat in partea central-est
Sinagoga Mare din Bucuresti este un lacas de cult evreiesc, construit intre anii 1845-1846 de catre comunitatea evreilor askenazi proveniti din Polonia
A primit aceasta denumire pentru ca, dupa const
Biserica Sfantul Gheorghe – Andronache se afla asezata în partea de est a capitalei, fiind strajuita de Padurea Andronache si raul Colentina.
Exteriorul zidurilor sfantului lacas este ornamentat i
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.