Apasati pe imagini pentru vizualizare
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a fost un poet roman cunoscut datorita perfectiunii formale a stilului, umorului fin si fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alaturi de Horatiu si Virgiliu.
Ovidiu a excelat în forma distihului elegiac, cu excepția Metamorfozelor, scrise în hexametru dactilic, după modelul Eneidei lui Virgiliu sau epopeelor lui Homer.
Poetul a fost exilat de către imparatul Augustus la Tomis (Constanta de azi), pe tarmul indepărtat al Marii Negre. Motivele exilului sunt pana astazi invaluite in mister, Ovidiu insusi scria că motivul ar fi fost „carmen et error”, o poezie si o greseală.
Adresa: Sos. Kiseleff Pavel Dimitrievici, Sector 1, Parcul Kiseleff
Bustul lui Ovidiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul lui Ovidiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.456376,26.084629
Bustul lui Matei Basarab a fost realizat in 1943 de sculptorul M. Grigorescu-Vasilovici. Este turnat in bronz si asezat pe un soclu de piatra de Dobrogea.
Domn al tarii Romanesti intre 1632-1654, Ma
Strandul Vacaresti este situat intre Parcul Tineretului si soseaua Vacaresti. Dispune de 1 bazin olimpic pentru adulti si 4 bazine pentru copii, sezlonguri, umbrelute, terasa, bar, restaurant, dusuri,
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian este amenajata in apartamentul achizitionat de familia Minulescu in anul 1934, in zona Cotroceni din Bucuresti.
Fiica lui Ion Minulescu a lasat prin testa
Bustul lui Nicolae Iorga realizat in bronz de sculptorul Ion Irimescu este asezat in fata Institutului de Istorie pe care, de asemenea l-a fondat si care ii poarta numele.
A fost dezvelit in 1976, cu
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena este situata in Piata Eudoxiu Hurmuzachi - Piata Muncii, la intersectia Soselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia.
Biserica actuala ii are drept ctitor
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.