Apasati pe imagini pentru vizualizare
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a fost un poet roman cunoscut datorita perfectiunii formale a stilului, umorului fin si fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alaturi de Horatiu si Virgiliu.
Ovidiu a excelat în forma distihului elegiac, cu excepția Metamorfozelor, scrise în hexametru dactilic, după modelul Eneidei lui Virgiliu sau epopeelor lui Homer.
Poetul a fost exilat de către imparatul Augustus la Tomis (Constanta de azi), pe tarmul indepărtat al Marii Negre. Motivele exilului sunt pana astazi invaluite in mister, Ovidiu insusi scria că motivul ar fi fost „carmen et error”, o poezie si o greseală.
Adresa: Sos. Kiseleff Pavel Dimitrievici, Sector 1, Parcul Kiseleff
Bustul lui Ovidiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul lui Ovidiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.456376,26.084629
Lacul Titan este situat in cartierul Titan, in mijlocul parcului cu acelasi nume, sector 3, Bucuresti.
Se intinde pe o suprafata de 26 ha.
Este folosit pentru agrement fiind dotat in acest sens cu
Ideea fondarii unui muzeu al cailor ferate a aparut in anul 1924, cand au fost salvate de la casare mai multe locomotive si vagoane vechi. Acestea au fost depozitate pentru o perioada in parcul de lan
Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche a fost la origine o fortareata construita pentru domnitorul Mircea cel Batran in secolul al XIV lea.
Cladirea si curtea sa au fost modificate de-a lungul timpu
Parcul Ioanid, denumit si Parcul Ion Voicu, a fost amenajat pe fostul afluent al Dambovitei, Bucurestioara, in anul 1870. Domeniul pe care exista azi parcul apartinea librarului Ioanid, care a plantat
Grupul statuar din bronz infatisand trei tineri in plina alergare, toti trei cu bratul drept intins inainte intr-un gest care sugereaza efortul de a prinde, de a atinge ceva.
Monumentul, inalt de 1,7
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.