Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cheile Tasnei se afla situate in versantul drept al Vaii Cernei, la 12 km amonte de statiunea Baile Herculane. De la capatul lacului de acumulare "Sapte Izvoare" se mai merge in jur de 1 km pana la km 14 unde se afla un stalp indicator ce arata intrarea in Cheile Tasnei. Traseul este marcat cu cruce albastra, timp de parcurs 2 ore.
Cheile Tasnei reprezinta unul dintre cele mai frumoase defilee sapate in calcar din tara, impresionante fiind mai ales datorita salbaticiei locurilor si a spectaculozitatii formatiunilor stancoase prezente aici: abrupturi, colti de stanca, ace, jgheaburi, mase de grohotis, rauri de pietre.
Pe parcursul drumului prin chei canionul se largeste si se ingusteaza, dand in unele locuri nastere la cascade. Se recomanda parcurgerea acestora turistilor, speologilor, alpinistilor, botanistilor, faunistilor si datorita biodiversitatii lor.
Cheile Tasnei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Cernei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cheile Tasnei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Herculane
Coordonate GPS: 44.940258,22.455711
Statiunea Baile Herculane este situata pe vale a Cernei, fiind integrata in Parcul National Valea Cernei – Domogled. A fost atestata documentar in anii 153 e.n.
In perioada romana, statiunea a con
Afluentii bazinului hidrografic ce vin din Muntii Cernei ajung spre varsare sarind peste mari pereti de calcar si formand astfel cascade spectaculoase. In acest fel s-a format Cascada Vanturatoarea.
Rezervatia naturala Cheile Globului este situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Iablanita, in partea vestica a satului Globu Craiovei.
Se intinde pe o suprafata de 2
Muzeul Satesc Mehadica este situat in localitatea Mehadica, judetul Caras-Severin.
Expozitia cuprinde piese de etnografie din zona Mehadica: obiecte de industrie casnica, casa traditionala, reconstru
Ravena Crouri reprezinta un monument al naturii situat in Dealurile Banatului, judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Iablanita. A fost declarata arie protejata de interes nati
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.