Apasati pe imagini pentru vizualizare
Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare este situat aproape de centrul istoric al municipiului, pe Strada George Cosbuc, nr.16.
Se intinde pe o suprafata de 315 mp si a trecut printr-un proces de renovare incepand cu anul 2007. In cadrul sau se afla domul planetariului cu proiectorul (cupola cu diametrul de 8 m si o capacitate de 100 de locuri), observatorul astronomic cu un hol circular in jurul salii observatorului, Holul Observator si Holul Planetariu, sala de conferinte si spectacole (capacitate 100 locuri).
Are posibilitatea simularii unui cer stralucitor cu peste 5.000 de stele, proiectate in interiorul cupolei. Sunt utilizate proiectoare speciale pentru Soare, Luna (cu fazele sale), planete, Calea Lactee si alte corpuri ceresti in pozitia lor exacta.
Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Mare
Coordonate GPS: 47.6576691,23.5640202
Turnul Stefan sau turnul clootnita al fostei biserici cu hramul "Sfantul Rege Stefan" din Baia Mare este asezat intre strazile Crisan si 1 Mai, fiind construit in secolul ak XV-lea.
Desi constructia
Monumentul Ostasului Roman este o statuie amplasata in Campia Tineretului din Baia Mare, realizata de catre Andrei Ostap.
Este dedicat militarilor romani care si-au pierdut viata pe campul de batalie
Ridicata in anul 1971, aceasta are o sala de spectacole de 700 locuri, precum si o serie de sali pentru diverse activitati cultural-artistice, holurile spatioase, finisajele cu lambriuri din esente le
Cetatea din Baia Mare dateaza din secolul al XV-lea, fiind construita, in mare parte, in timpul domniei lui Matia Corvinul (1458 – 1490). Cele mai importante componente care s-au pastrat pana astazi
Situl arheologic Bozanta Mica-Grind este localizat la 12 km de Baia Mare, la confluenta Somesului cu Lapusul.
A fost descoperit in anul 1992 de catre dr. Ioan Stanciu, care alaturi de alti arheologi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.