Apasati pe imagini pentru vizualizare
Una dintre cele mai faimoase cladiri din Arad este Casa cu Lacat.
Cea mai raspandita legenda a fost aceea, ca omul care reuseste sa deschida lacatul, primeste casa. Dar aceasta a ramas o vorba fara temei, deoarece lacatul nu are mecanism si gaura pentru cheie este facuta numai pentru inselarea ochilor. Cladirea a fost construita in anul 1815, de catre comerciantul vienez Iosif Winkler, apoi renovata in anul 1851, data inscrisa deasupra portii.
In coltul cladirii, spre strada Plevnei, exista o nisa in care se afla un trunchi de copac inconjurat cu o bara metalica inchisa cu un lacat. Cercetarile au stabilit ca butucul, construit in 1827, a avut doar un caracter decorativ.
"Butucul de fier" (lemn invelit in tabla), asezat in nisa respectiva, a fost facut dupa modelul vienez.
Astfel de butuci se gasesc in mai toate orasele mari, in care activitatile breslelor au avut o amploare deosebita, cum ar fi Viena, Bratislava, Buda, Arad, Oradea, Timisoara etc. Dupa parerea unora, ele ar fi servit ca mijloc de popularizare pentru comercianti.
Casa cu Lacat este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.171985,21.317196
In tinuturile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi, in zona colinelor din spatiul limitrof al Muntilor Zarandului.
Podgoria Aradului este unul dintre cele ma
Parcul Natural Lunca Muresului se afla langa orasul Arad si se intinde pe o suprafata de 17.455 hectare, incluzand si zona indiguita a Muresului, fiind o zona inundabila.
Zona cuprinde ape curgatoare
Manastirea romanica Vladimirescu este situata in centrul localitatii Vladimirescu, o comuna suburbana a municipiului Arad, localizata la 8 km est de acesta, pe drumul european E68. A fost mentionata d
Palatul Cultural este unul din edificiile cele mai reprezentative, pentru vizitatorul orasului Arad. Aceasta impresionanta cladire a fost ridicata intre anii 1911-1913. De atunci si pana astazi, vizit
Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii.
Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.